2011. május 25., szerda

SVÉD GYÖMBÉRES KEKSZ





Hozzávalók:   20 dkg liszt

                        8 dkg cukor (+ 2 dkg a szóráshoz)

                        10 dkg margarin

                        5 ek. méz

                        ½ tk. szódabikarbóna

                        ¼ tk. sütőpor

                        2 púpos tk. őrölt gyömbér

                        1 tk. őrölt fahéj

                        1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és bors

                        1 db tojásfehérje a tetejére



Elkészítés:      A margarint és a mézet megolvasztjuk és összekeverjük a száraz hozzávalókkal. Vékonyra nyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle. A tetejüket tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk a cukorral. 190oC-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.


Forrás:           Stahl Judit: Gyors édességek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése